domingo, 18 de noviembre de 2012

Un Sant Jordi nou guanya a casa

L'equip rubinenc va obtenir la victòria davant La Salle Manresa gràcies a una gran defensa

Sant Jordi 83 - La Salle Manresa 66 ( 25-10, 37-29, 61-44, 83-66)

Aquest cop el CEB Sant Jordi no va abaixar els braços en cap moment del partit i això li va valer per sortir victoriós del partit contra un rival directe, la Salle Manresa. La intensitat defensiva que en partits anteriors semblava dissipar-se amb els pas dels minuts aquest cop s'ha mantingut de principi a fi. Si a aquesta efeciència defensiva se li suma el fet de que tots els jugadors que han estat a pista han puntuat, surt una barreja explosiva, guanyadora.

El partit gaudia d'un caire especial perquè era contra un rival que també es trobava a la zona baixa de la taula. Guanyar a un equip de competència directa com aquest era de vital importància per agafar confiança o, si es perdia, per plantejar-se un canvi a l'estructura interna de l'equip. Però avui els jugadors de Jesús Álvarez han sortit a per totes davant del seu públic i no han defraudat.

L'entrenador rubinenc ha continuat amb la tònica del cap de setmana passat i ha alineat un cinc titular molt elèctric, amb la joventut de Álvaro Martínez i Jimmy acompanyats per Fidel, el bo d'en Pau Viladomat i el recuperat Pere Soler. No havia passat ni un minut i l'equip local ja dominava 8-0 el lluminós amb un percentatge impolut des del perímetre. Des del primer moment ja s'ha vist la intenció dels tres màxims anotadors del partit, Fidel ( 20 punts) i Soler i Jiménez (18 punts) de no perdonar en atac.
A partir d'allà, el primer quart ha estat un continu domini del Sant Jordi, segur en defensa i eficaç en atac. Quan la renta era de 12 punts i faltaven dos minuts per finalitzar el primer parcial, l'entrenador ha fet un canvi radical d'equip i ha donat entrada a tot de jugadors de la banqueta, entre ells un nou jugador pujat des del Sènior B, Antonio Angulo, que ha jugat un bon partit de debutant amb 7 punts, 3 rebots i 2 recuperacions en pocs minuts.

El segon quart ha començat amb els mateixos jugadors del final del primer. Això ha servit perquè La Salle fes un parcial de 1-7 i els mals presagis tornéssin al cap dels seguidors de l'equip local. A més, es tornaven a deixar segones i terceres oportunitats al no tancar bé el rebot. Però tot ha sigut una il·lusió. El Sant Jordi ha reaccionat, ha tornat amb la intensitat en defensa i això, unit a la falta d'encert de l'equip bagesià al llançament, ha fet que encara es pogués anar al descans amb una renta positiva de 8 punts ( 37-29).

El començament de la segona part ha estat marcat per un inici fulgurant de la plantilla visitant, han robat dues pilotes als dos primers atacs del Rubí i s'han posat a quatre punts (37-33). Llavors ha arribat la jove promesa rubinenca, Xavi Jiménez, per deixar les coses clares amb un triple i una jugada de cistella i llançament lliure que ha deixat l'equip amb un marge positiu de 10 punts.
Molt per sota del seu nivell habitual estaven jugant avui els germans Viladomat, que entre els dos han acumulat 6 pèrdues i 7 punts.
Però els continus errors de La Salle Manresa des de més enllà de la línia de 3 han donat la oportunitat al Sant Jordi de demostrar que són un equip amb recursos, que pot tirar endavant un partit encara quan alguns jugadors no es troben al seu millor moment. Així, primer Fidel, i després Soler, amb llançament llunyà inclòs quan el marcador arribava al final del tercer quart, als últims minuts del tercer parcial han posat la màxima diferència al partit fins llavors, 61-44.

El darrer quart ha començat de manera magnífica per un Sant Jordi espectacular en defensa. Álvaro ha aprofitat per acomplir la seva misió de avui de base i acabar el partit amb 4 asistències i una molt bona distribució del joc. Per la diferència tan abultada que mostrava el marcador, el final ha estat marcat per un continu intercanvi de llançaments lliures. Finalment la victòria s'ha quedat a casa ( 83-66) i el Sant Jordi surt molt reforçat demostrant que si és eficaç en defensa, el seu gran potencial atacant el pot portar molt més amunt a la classificació.