lunes, 12 de noviembre de 2012

Un últim quart desastrós provoca la setena derrota del Sant Jordi

Un parcial de 26 - 8 a la darrera part del partit va acabar amb totes les opcions de l'equip de Rubí per guanyar a domicili.

El partit va acabar amb un marcador de 83-72 a favor del Sant Fruitós ( 16-17, 26- 37, 52-57, 83-72)

El passat 10 de novembre es van veure les cares el CEB Sant Jordi i el Sant Fruitós de Bages al poliesportiu de l'equip local, el Sant Fruitós. L'equip del Bages partia com a favorit ja que la setena posició a la classificació lliguera quedava molt lluny de la zona baixa on es trobava el Sant Jordi.

Però l'equip de Rubí venia de perdre l'última setmana en un partit molt igualat i va sortir disposat a redimir-se. Els dos equips van començar el partit amb una gran concentració en defensa. La intensitat extra a l'apartat ofensiu que va posar a l'inici Álvaro Martínez, que tornava a l'equip titular després d'una lesió,  va posar en problemes al Sant Fruitós. Però els locals, que no estaven molt insipirats des del llançament exterior, van respondre amb un joc interior que, sense ser brillant, va ser suficient per acabar igualats el primer parcial gràcies a la permissió dels rubinencs a l'hora d'oferir segones oportunitats al no tancar bé els rebots.

El segon quart es va caracteritzar per la bona disposició de l'equip de Rubí, va jugar els seus millors minuts amb una defensa molt sèria i l'aparició en atac dels germans Viladomat. El Sant Fruitós va fer un intent de reacció amb un parcial de 6-0, però l'acumulació de faltes de l'equip local va permetre que, un cop en bonus, jugadors com Álvaro Martínez i Moreno, que acabarien amb 24 i 13 punts respectivament,  provoquessin des de la línia dels llançaments lliures que el Rubí se n'anés al descans amb una bona renta de 11 punts al marcador.

Al tornar del descans semblava que els dos equips havien pulit els seus punts dèbils.  Per la seva part, els jugadors del Sant Fruitós van reaccionar i van començar a afinar la punteria des del llançament de 3. I per la banda rubinenca, es va parar més atenció als rebots, amb una especial col·laboració en aquest apartat de Moreno, que acabaria el partit amb 12 rebots.  Per contra, el Sant Jordi començava a donar senyals de que no seria el seu dia més encertat des del perímetre - va acabar amb un 3/17 en triples -. I d'això es va aprofitar l'equip local per quedar-se a cinc punts i un quart per jugar-se.

Vet aquí la decadència. Una gran actuació defensiva del Sant Fruitós que va provocar tres pèrdues de pilota dels visitants en els dos primers minuts de l'últim quart van posar el partit molt igualat. I finalment, un parcial de 26-8, va acabar de matar un partit que, un cop més se'ls escapa als nois de Jesús Álvarez per una recta final del partit insuficient. L'equip local va demostrar la seva maduresa i capacitat de reacció amb una remuntada que deixa ferit a un equip que pot donar molt més de sí.

Encara i així, en declaracions posteriors, l'entrenador va deixar veure un esperit positiu. Assegura que l'equip va millorant, sobretot, l'apartat defensiu que tant problemes els està donant al principi d'aquest curs.