lunes, 3 de diciembre de 2012

El Sant Jordi es fa fort a casa

L'equip de Rubí va completar un partit molt equilibrat davant el Centre Catòlic per obtenir una victòria contundent

CEB Sant Jordi 85 - Centre Catòlic L'Hospitalet 64 ( 22-16, 48-35, 60-45, 85-64)

El CEB Sant Jordi sort victoríós d'un duel directe a la zona baixa de la taula. Els nois de Jesús Álvarez es van imposar per 85 a 69 al Centre Catòlic de l'Hospitalet. Aquest partit gaudia d'un caire decisiu per la igualtat que hi havia a les darreres posicions de la classificació. I és llavors quan ha sorgit la millor versió de l'equip rubinenc per sumar entre tots i aconseguir el triomf.

El partit es donava al pavelló del Sant Jordi. Ambdós equips estan lluitant per mantenir-se en la categoria així que es preveia un partit d'alta tensió. Antonio Angulo ja s'ha consolidat amb una posició al primer equip sènior del Sant Jordi. Xavi Jiménez arrossegava problemes d'esquena durant tota la setmana, però finalment es va fer amb un lloc al cinc titular, juntament amb Álvaro Martínez, Soler, Fidel Martínez i Pau Viladomat.

El partit va iniciar-se amb uns primers minuts de molt respecte entre els dos equips. Pau va començar molt actiu en defensa amb un tap i una recuperació a les dues primeres jugades. Els dos conjunts mantenien amb molt de rigor els sistemes tàctics estipulats i el ritme era lent. A punt d'acabar el primer quart i amb empat a 16 al lluminós Jimmy no va aguantar els seus problemes d'esquena i es va retirar del partit. En substitució seva va aparèixer Antolí, que amb dos triples consecutius va deixar el marcador amb sis d'avantatge per l'equip de Rubí al final del primer parcial.

Amb l'entrada de Moreno l'equip rubinenc va guanyar molta força a la pintura. I gràcies a això i a la bona circulació de la pilota, el Sant Jordi semblava que s'escapava al marcador. Però el Centre Catòlic no pensava desempallegar-se del partit tan fàcilment i va centrar el seu joc en l'encert del seu jugador estrella, Marc Verdaguer, per mantenir-se vius al partit (33-25). El partit gaudia d'una gran intensitat i dos triples finals de Fidel (12 punts) i Moreno (10 punts) van deixar l'equip local a 13 punts al descans per alegria de l'afició.

A la segona meitat de l'enfrontament els dos equips van trobar molts problemes a l'hora d'organitzar els atacs. Les jugades estaven plenes d'imprecisions per falta de concentració. Això va abocar a que s'acabés el tercer quart amb una puntuació global de 12-10. Però per sort per l'equip local Álvaro va aparèixer per certificar el partit amb una brillant actuació final (15 punts, 7 rebots, 6 assitències i 4 recuperacions)  i conduir des de la posició de base al seu equip a la victòria. Els últims minuts van estar marcats per la intensitat de la banqueta del Sant Jordi. Minuts que van aprofitar Joan Viladomat, Angulo i Antoli per enfonsar el Centre Catòlic.

Ricard Borrego i Carles Díaz no van jugar per decisió tècnica.