sábado, 15 de diciembre de 2012

El fantasma dels finals atapeïts torna a enfonsar el Sant Jordi

Un últim quart fluix acaba amb les possibilitats del Sant Jordi en un partit ple d'imprecisions dels dos equips

CB Esparraguera 65 - Sant Jordi 57 ( 15-14, 19-21, 15-14, 16-8)

El CEB Sant Jordi i el CB Esparraguera s'enfrontaven aquest passat divendres al pavelló de l'equip del Baix Llobregat. Es va pactar que als dos equips els convenia més disputar el partit en divendres, en comptes de a l'habitual cap de setmana, i així es va acordar.

El pre-partit va estar marcat per la notícia de que en Soler i en Corbera no podrien jugar. El primer per motius personals. El segon per molèsties als genolls. Però l'equip de Rubí venia de guanyar a casa i volia continuar la ratxa.

L'equip visitant va sortit a la pista amb un cinquè titular format per Álvaro Martínez, el recuperat Xavi Jiménez, Pau Viladomat, Fidel Martínez i Gerard Moreno. El partit va començar amb un gran respecte dels dos equips.  Des del principi ja es van poder observar unes disposicions defensives molt diferents. Mentre que l'equip de casa va proposar una defensa asfixiant a l'home, el Sant Jordi va optar per una tàctica de defensa en zona, provocant així el llançament llunyà. Però com cap dels dos equips estava gaire inspirat de cara a cistella el marcador avançava molt lent. El joc estava ple de pèrdues de pilota per part dels dos equips i errades constants en els atacs. Només Fidel Martínez, des del perímetre, i Pau Viladomat (15 punts), des de la línia dels tirs lliures, van fer gala de les seves habilitats anotadores per posar un lleu avantatge al lluminós pels de Rubí.  Però el clàssic problema del mal tancament dels rebots defensius a la zona del Sant Jordi va permetre a l'Esparreguera acabar la primera part igualats.

El tercer quart va començar igual que la primera part. L'alt pívot del conjunt local, Fabian González, mantenia al seu equip en el partit, mentre que el Sant Jordi anava sumant poc a poc i de manera repartida.
Fins que de cop i volta, a falta de dos minuts Antolí i Pau Viladomat van sumar dos llançaments de tres punts seguits que van allunyar a l'equip de Rubí en el marcador per 41 a 47. Va ser llavors quan la gran afició de l'Esparreguera va encoratjar al seu equip a que reaccionés. Aquest va pujar la intensitat defensiva i arribàrem al últim parcial amb empat a 49.

Aquest darrer quart va començar amb una gran arrancada dels locals al marcador per anar-se'n 56 a 49 a falta de 5 minuts. La falta d'encert dels Sant Jordi semblava no tenir fi. I vet aquí que Antolí (11 punts) va sorgir se nou, acompanyat de Moreno, per anotar dos triples i posar-se a un punt dels locals a falta de 1 minut i 39 segons. És aquí quan el base Carles Díaz reb una falta i va a la línia de tirs lliures amb possibilitat de posar-se per davant, però falla ambdós llançaments. A la següent jugada l'Esparreguera respon amb un triple (61-57). I en el servei de línia de fons posterior Antolí perd la pilota i l'equip de casa anota dos punts més per matar el partit. Un cop més, un final atapeït acaba amb mala cara pels de Rubí.

Cal destacar el mal arbitratge que es va donar al partit. Sense beneficiar especialment a cap dels dos conjunts, l'equip arbitral va errar diferents vegades en l'assenyalament de fores inexistents i es va mostrar molt indulgent a l'hora de cobrar faltes.